Bietjes… Ik heb er nooit veel aan gevonden. Maar nu ben ik
om!
Via een collega ben ik in aanraking gekomen met dit recept.
Samen met een paar collega’s zijn we door haar op het eten uitgenodigd. Naast dat het
supergezellig was, heb ik heerlijk gegeten. Ik maak dit recept nu geregeld voor mezelf. Op het moment dat ik de rode ui met rode biet aan het bakken ben, loopt me het water al in de mond. De combinatie van ingrediënten is heerlijk! Daarom wil ik dit recept met jullie delen.
Wat heb je nodig: een rode ui, 300 gram rode bieten, 75 gram
spinazie, een blik linzen, 75 gram Danablu, 30 gram Pecannoten, olijfolie, 2
eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels
honing, peper en zout. (O ja, mocht je geen fan zijn van Danablu neem dan wat Feta kaas).
Snijd de rode ui en de bieten in dunne plakken. Verhit
olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten drie tot vier minuten op
middelmatig vuur. Blus af met wat balsamicoazijn en roerbak nog een minuut
zodat het zuur van de azijn kan vervliegen. Meng de spinazie met de linzen, de
rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn,
honing, peper en zout en voeg toe aan de salade. Voeg de Danablu toe. Garneer
met Pecannoten.
En smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten