Volgers

zondag 17 september 2017

Anti Biet

Bietjes… Ik heb er nooit veel aan gevonden. Maar nu ben ik om!

Via een collega ben ik in aanraking gekomen met dit recept. Samen met een paar collega’s zijn we door haar op het eten uitgenodigd. Naast dat het supergezellig was, heb ik heerlijk gegeten. Ik maak dit recept nu geregeld voor mezelf. Op het moment dat ik de rode ui met rode biet aan het bakken ben, loopt me het water al in de mond. De combinatie van ingrediënten is heerlijk! Daarom wil ik dit recept met jullie delen. 

Wat heb je nodig: een rode ui, 300 gram rode bieten, 75 gram spinazie, een blik linzen, 75 gram Danablu, 30 gram Pecannoten, olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels honing, peper en zout. (O ja, mocht je geen fan zijn van Danablu neem dan wat Feta kaas). 

Snijd de rode ui en de bieten in dunne plakken. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten drie tot vier minuten op middelmatig vuur. Blus af met wat balsamicoazijn en roerbak nog een minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen. Meng de spinazie met de linzen, de rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade. Voeg de Danablu toe. Garneer met Pecannoten. 

En smullen maar.

Bietje houdt van bietjes!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten